Байер Леверкузен се измъкна от поражение в домакинството си на Шалке с попадение в края. Двата тим завършиха наравно 1:1, а всъщност гостите си вкараха автогол в 85-та и пропуснаха по този начин да прекратят черната си серия от четири мача без победа и тя набъбна вече на пет. 

Домакините бяха по-активни в началото, но нямаха късмет да се разпишат. Карим Белараби не спираше да пропуска, а в 32-та минута тресна и гредата зад стража на противника от Гелзенкирхен. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Но статуквото беше нарушено малко след подновяването на играта. В 50-та минута Леон Горецка намери страхотно Максим Чупо-Мотинг в наказателното и той с мощен удар не остави шансове на стража на "аспирините" за 1:0. 

Домакините, които и без това бяха по-активните, се хвърлиха напред в търсене поне на равенството и в крайна сметка стигнаха до него. Първо в 85-та минута удар на Щефан Кислинг беше избит от Бернд Лено, но малко след това неориентираният Саша Ритер си вкара автогол и резултатът стана равен - 1:1. 

Така двата тима взеха по точка от този двубой и не промениха особено позициите си в класирането. Байер Леверкузен е шести с 21 точки, колкото има и Шалке, но на осмата позиция. Между тях е Хамбургер със същия актив. 

В другия късен мач от кръга Волфсбург направи грешна стъпка при гостуването си на Аугсбург. Двата тима не успяха да си отбележат голове, но определено могат да съжаляват за това. Головите положения бяха огромен брой, но вратарите се представиха на висота и не позволиха да бъдат преодолени. 

В последните минути поривът на гостите беше посечен допълнително и от червения картон на Данте в 85-та минута и това предопредели нулевото равенство. С него Волфсбург събра 25 точки и продължава да е на третата позиция. Аугсбург вече е 16-и с 10 точки в актива си и е в зоната на плейофите за оцеляване след края на сезона.