Защитникът на Байерн Мюнхен Холгер Бадщубер изглежда по-мъдър след поредната травма, която вече пребори. През последните четири години той е преследван от какви ли не проблеми и за това време изигра само 29 мача. 

И всеки път, когато излизаше от лазарета, той бързаше да се върне на терена. Това, от своя страна, често водеше или до влошаване на старата травма, или до получаване на нова. И изглежда той се е поучил от лошия си опит и вече подходжда доста по-мъдро. 

Сега вече бранителят е възстановен от поредния си проблем, но няма да бърза с пълноценното си връщане на терена. Всичко това ще се случва постепенно и въпреки че вече записа няколко минути в предсезонните контроли, ще се готви отделно, за да достигне максимално висока форма. 

"Нямаше ме дълго време и сега е нужно да се върна постепенно. Важното е да мисля в перспектива, това трябва да се случи. Точно затова ще подходя мъдро и няма да избързвам със завръщането си на терена на всяка цена. Сега, в началото на септември, има пауза за националните отбори и се надявам след края ѝ да съм напълно готов и на линия", сподели Бадщубер пред "Кикер".