Аугсбург надделя над закъсалия Щутгарт с 2:1 като домакин в мач от 29-ия кръг на германското футболно първенство. Възпитаниците на Маркус Вайнцирл прекъснаха серия от четири мача без успех в Бундеслигата и с 42 точки се изкачиха на петото място в подреждането. Щутгарт остана предпоследен с 26 точки.

Домакините поведоха в седмата минута след неубедителна изява на вратаря на съперника Свен Улрайх. Стражът на гостите излезе напред, за да избие с глава една дълга топка от границата на наказателното поле, но намери Александър Есвайн, който незабавно подаде към непокрития в пеналта Тобиас Вернер и той с удар от въздуха от 13-14 метра не пропусна.

В средата на първата част гостите изравниха. Филип Костич беше изведен от ляво, напредна в наказателното поле и подаде отличен успореден пас по тревата към далечната греда към Даниел Гинчек, който от 2-3 метра засече в опразнената врата. След почивката домакините имаха известно превъзходство и стигнаха до победата с попадение на Раул Бобадия в 73-ата минута, който вкара с удар от 5-6 метра след пас на Маркус Фойлнер от дясно./БТА