Отборът на Байерн Мюнхен не успя да подобри рекорда на английския Тотнъм и да запише 11 поредни победи от началото на сезона. В „черна котка“ за „баварците“ се превърна тимът на Айнтрахт Франкфурт. Двубоят приключи без победител – 0:0.

Наставникът на гостите от Байерн – Пеп Гуардиола даде почивка на част от титулярите си, в това число Томас Мюлер, Дейвид Алаба и Тиаго Алкантара, имайки предвид предстоящия сблъсък в Шампионската лига срещу Арсенал. Това обаче изигра лоша шега на германския шампион.

Артуро Видал и Шави Мартинес бяха близо до попадения през първата част, но най-чистото положение за Байерн пропусна Дъглас Коста секунди след подновяването на играта през второто полувреме.

Голмайсторът на Байерн Роберт Левандовски вкара топката в мрежата на Айнтрахт, но попадението му бе отменено заради засада.

Така след десет поредни победи в първите десет мача от сезона в Германия, Байерн не успя да подобри същото постижение на Тотнъм от 1960 година.  

Байерн остава начело във временното класиране с актив от 31 точки. Далеч след шампиона на второто място е Борусия Дортмунд с 23 точки и мач по-малко. Айнтрахт Франкфурт е 11-ти.