Отборът на Айнтрахт Франкфурт спечели много важна точка при визитата си на Байер Леверкузен в мач от 17-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят на „Байарена“ приключи при резултат 1:1, а по този начин „аспирините“ се отдалечиха още повече от лидера Байерн Мюнхен. От своя страна гостите от Франкфурт направиха още една малка крачка към местата даващи право на участие в европейските клубни турнири догодина.

Александър Мейер откри за гостите в 36-ата минута, след като тимът му получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. До почивката футболистите на Байер се опитаха да върнат попадението, упражнявайки натиск, но стражът на Айнтрахт имаше ден.

Все пак „аспирините“ стигнаха до изравнителното попадение, но едва седем минути преди края на редовното време. Карим Белараби бе точен, но за повече домакините нямаха време.

След поделените точки, Байер събра актив от 28 точки след 17 мача и остава на третото място във временното подреждане. Вторият Волфсбург има три повече, но и мач по-малко срещу Кьолн, който ще се играе по-късно тази вечер. От своя страна Айнтрахт Франкфурт е седми с 23 точки, на 4 от шестото място, даващо виза за Европа.

В същото време Шалке 04 и Хамбургер не успяха да излъчат победител в оспорван мач, който приключи без голове. Същият резултат се получи и в двубоя между отборите на Щутгарт и Падерборн.

Изненадата през този сезон в германския елит, тимът на Аугсбург, надделя над Борусия Мьонхенгладбах с 2:1. Домакините трябваше да обръщат резултата, след като Борусия поведе с гол на Макс Крусе още в третата минута. С голове на Фюлнер и Бобадиля, домакините успяха да спечелят ценните три точки. Така вече и двата тима имат равен актив от по 27 точки, като Аугсбург заема шестата позиция, докато Борусия Мьонхенгладбах е четвърти.