Агентът на Яя Туре направи интересен коментар по адрес на Хосеп Гуардиола, който се очаква да бъде следващият мениджър на Манчестър Сити.

Испанецът обяви, че няма да поднови договора си с Байерн Мюнхен и ще си тръгне през лятото. За слуховете около треньорския пост при „гражданите“ обаче се заговори още преди съдбата на Гуардиола да стане факт.

Очевидно обаче агентът на Яя Туре не е много впечатлен от идването на наставника, който без съмнение е един от най-успешните в модерната футболна история. „Пеп е страхотен треньор, но той спечели титли с Барселона и Байерн Мюнхен“, каза Димитри Селюк.

„Истината е, че моят дядо може да спечели титли с Барселона и Байерн, защото те са големи отбори със страхотни играчи. Бих искал да видя дали Пеп може да хване клуб, който се движи около 8-о или 9-о място, и тогава да го направи шампион.“

„Не знам какви са плановете на Гуардиола, но след случилото се в Барселона, се тревожа, че ако той дойде, Яя ще бъде продаден. Нядавам се това да се не случи, Яя – също“, добави Селюк.