Отборът на ПСЖ записа 10 победа във френското първенство от началото на сезона. Тимът се наложи с 2:1 над Нант в мач от 17-ия кръг на Лига 1.

Диригентът, както в много други срещи, бе отново Златан Ибрахимович. Въпреки че доскоро лекуваше контузия, нападателят разсея всички съмнения за формата си, след като наниза и двата гола в съперниковата мрежа. Нещо повече – и двете попадения бяха в типичния за Ибра стил.

ПСЖ успя да обърне, след като Нант повече в 8-ата минута. Алехандро Бедоя разстреля вратаря на домакините със страхотен удар отдалеч, в горния десен ъгъл, с което даде преднината на своя тим.

В 38-ата минута обаче последва отговора на шведския национал. Играчите на Пари Сенжермен преодоляха целия терен с точно три паса, последният от които бе завършен по прекрасен начин от Ибрахимович. Нападателят успя да засече топката с левия крак и падайки на терена, след като загуби равновесие, продължи да се радва на колене в изблик на щастие от попадението за 1:1.

Малко след подновяването на играта след почивката, Златан Ибрахимович отново блесна. Шведският национал изпълни по най-добрия начин пряк свободен удар, за да реализира за крайното 2:1.

Със спечелените три точки ПСЖ отново излезе на първото място в подреждането с 37 пункта. На втората позиция в Олимпик Марсилия с 35, но и мач по-малко. Нанат е на 9-ото място с 24 точки.