След като в предишния кръг успя да победи Монако, съставът на Олимпик Лион показа, че се отърва от хлабавия си старт в Лига 1 и стигна до равенство 1:1 като гост на шампион Пари Сен Жермен. Дербито на 6-ия кръг във френския елит в голяма част от срещата се движеше в полза на богаташите от столицата, ала в заключителните десетина минути централният защитник Самуел Умтити донесе точката за момчета на Убер Фурние.

Наставникът на парижани Лоран Блан пък със сигурност ще има да дава доста обяснения пред клубните босове след края на срещата след третото поредно равенство (след тези с Рен и в Шампионската лига с Аякс) на тима в последните 8 дни.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА - ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

ПСЖ без съмнение беше тимът, който владееше повече топката на „Парк де Пренс“, макар това да не пречеше на „хлапетата“ да създадат почти същия брой опасни положения пред вратата на Салваторе Сиригу.

Началото на двубоя не можеше да бъде по-добро за домакините, които откриха в 20-ата минута чрез рекордната си покупка Единсон Кавани. Уругваецът отбеляза третия си гол през сезона, след като демонстрира добро позициониране в пеналта, където с глава засече подаване на Люка Дин.

Гостите определено се активизираха след почивката и започнаха по-настойчиво да търсят равенството. Фурние направи куп офанзивни смени, вкарвайки в игра Н'Джие, Йоан Гуркюф и Анри Бедимо, докато Блан използваше резервните си играчи предимно за освежаване играта в определени постове, без да прави размествания по схемата си.

В 84-ата минута тъкмо камерунецът Клинтън Н'Джие се оказа в основата на изравняването. 21-годишният африканец взаимодейства чудесно с Умтити, а последният попари домакините.

Хиксът позволи на парижани да се изкачат едва до 5-ото място с актив от 10 точки, на 3 зад лидерите Сент Етиен, Бордо и Олимпик Марсилия.

Лион от своя страна също се придвижи напред – 12-о място и 7 пункта.