ПСЖ спечели суперкупата на Франция след успех с 2:0 над Гингам. Златан Ибрахимович се разписа в 9-ата и 20-ата минута от дузпа. Това стана в Пекин, тъй като градът прие мача за трофея.

ПСЖ започна вихрено мача като още в 1-ата минута Ибрахимович пробва рефлекса на Самаса, но вратарят на Гингам се справи. Натискът в първите минути даде резултат и в 9-ата минута Ибрахимович с точен удар под гредата не сбърка за 1:0 и асистенция на Пасторе. В 20-ата минута Ибра се разписа от дузпа и направи преднината на тима си доста добра.

В следващата минута Пасторе пропусна да направи резултата класически. Един от първите удари на Гингам дойде в 23-ата минута, но Жирес стреля неточно с удар от 25 метра.
В 32-ата минута Гингам пропусна дузпа. Маркиньос игра не по правилата срещу Беву, но Ятабаре пропусна, Сиригу се намеси добре и спаси.В последните минути до края на първата част Гингам беше по-активният състав, но ПСЖ удържа преднината си.

През втората част двата състава си размениха по няколко опасни удара. В 59-ата минута Ятабаре пробва мерника си, но неточно, а Ибрахимович опари ръцете на Самаса в 61-ата минута.

До края на мача ПСЖ контролираше топката и задържа резултата. По този начин те спечелиха трофея.

Съставът на победителите от този мач: Сиригу, Камара, Ван дер Вил, Дин, Маркиньос, Тиаго Мота, Пасторе (86-Лукас), Верати, Ибрахимович, Баебек (73-Шантом), Онженда (62-Кавани)

ВИЖТЕ И ВИДЕО ОТ МАЧА