Отборът на Ница продължава с доброто си представяне от началото на сезона в Лига 1. Възпитаниците на Клод Пюел се наложиха с 4:1 при гостуването си на Рен в последен мач от 10-ия кръг на френския шампионат.

С успеха си Ница се изкачи на петото място във временното класиране, само на две точки от четвъртата позиция, която дава право на участие в европейските клубни турнири. С четирите си попадения в днешния мач, атаката на Ница се превърна в най-резултатната в шампионата. До този момент тя е отбелязала 24 попадения.

Тимът на Ница е и с мач по-малко от своите конкуренти, след като двубоят им срещу Нант бе прекратен след едно полувреме заради буря.

Головете за Ница в днешната победа над Рен, която е бе първа като домакин през сезона, бяха дело на Матийо Бодмер, Хатем Бен Арфа, Махаман Траоре и резервата Саид Бенрама.

През първата част двата тима изиграха равностоен двубой, въпреки че гостите се оттеглиха на почивка с гол преднина. Резултатът в мача бе открит от Бодмер в 14-ата минута.

През втората част футболистите на Клод Пюел не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и отбелязаха нови три попадения. Звездата на тима Бен Арфа увеличи преднината на своите в 53-ата минута, а Траоре и Бенрама оформиха разгрома над Рен. Две минути преди края на редовното време домакините все пак съумяха да вкарат в мрежата на Ница. Точен за за крайното 1:4 бе Камил Гросицки.

След втората си загуба за сезона, тимът на Рен остава на седмата позиция във временното класиране.