Наставникът на Монако Леонардо Жардим се изказа изключително ласкаво за българската си звезда Димитър Бербатов в навечерието на мача с Гингам през уикенда. Това е трета среща между тези съперници през този сезон. 

Според португалския специалист, българинът е нещо повече от просто един нападател на тима и той разчита много на опита и качествата му за добро представяне до края на сезона във всички турнири. 

"Бербатов не е просто поредният нападател за нас, той е нещо много повече. Димитър е, ако мога да го нарека така, нашата основна забележителност в предни редици. От него се иска не просто да вкарва, а и да организира атаките ни", сподели Жардим. 

Тази среща идва само четири дни след отпадането на "монегаските" на полуфинала за Купатана Лигата след изпълнение на дузпи от Бастия. В този мач Бербо игра, но сега пак ще е на линия, въпреки че вече е на 34 години. 

"Наистина не е лесно да играеш мачове през 3-4 дни. Това изисква особено голяма физическа издръжливост от играчите ми и аз ще гледам да разпределя силите им подобаващо", сподели още Жардим.