Технологията на голлинията каза своята тежка дума и донесе хикс в дербито на Бретан между Лориен и Рен – 1:1 в двубой от 11-ия кръг на френската Лига 1. Мачът бе луд и изобилстваше от голови положения, от които двата отбора съумяха да превърнат в попадения само две.

Лориен бе чувствително по-добър от съперника си през първото полувреме и заслужено поведе с 1:0. В 25-ата минута португалецът Рафаел Герейро отбеляза първия си гол за сезона, с който даде и преднината на Лориен на почивката.

През второто полувреме два жълти картона, изработени набързо от Ламин Коне между 62-ата и 67-ата минута, направиха така, че Лориен да изгуби предимството си, поне численото на терена.

Останалото свърши Камил Гросицки с гола си от фаул и технологията на голлинията, която в 68-ата минута отчете преминаване на топката отвъда бялата линия на вратата.

Подобен случай имаше днес и в Англия на мача Уест Хем – Челси, но там технологията отсъди в полза на защитаващия се отбор и гол за „сините“ не бе записан.

Връщайки се на мача в Бретан, и гостите останаха с 10 души на терена заради червения картон на Джовани Сио, отново за натрупани два жълти.

В последните минути двата отбора буквално полудяха в опитите си да стигнат до победен гол, като ситуациите се редяха една след друга пред двете врати.

Двата отбора са съседи в класирането, а не само географски. Рен е седми със 17 точки, а Лориен е с едно място надолу и с точка по-малко.