Скандалът около уговорените мачове във френския футбол се разразява с пълна сила. След като сутринта стана ясно, че президентите на елитния Каен и втородивизионния Ним бяха задържани, сега още футболни функционери са се оказали зад решетките. 

Засега не се съобщава колко точно хора са задържани, но според информациите от Франция, арестите са "масови". Очаква се повече информация от местната прокуратура в края на деня или утре сутринта. 

"Мога да потвърдя, че по заповед на Парижкия съд, вчера вечерта и днес сутринта са арестувани голям брой лица, заподозрени в участие в уговаряне на мачове. Двубоите са от първенството на Лига 2 от миналия сезон."

"Ако тези подозрения се оправдаят, това ще е една наистина гробна картина за футбола във Франция. Всички ръководители на този спорт в страната ни вярваме в спазването на моралните норми", сподели Френската футболна лига Фредерик Тирие. 

Той се оправдава, че не може да изкара повече информация по арестите, защото такива са изискванията на полицията и прокуратурата, докато тече разследването. Това е най-големият скандал с уговорени мачове във Франция през този век.