Димитър Бербатов и съотборниците му от Монако записаха победа с 1:0 като гости на Монпелие в 7-я кръг на френското първенство. Победното попадение дойде в третата минута на добавеното време, като негов автор бе влезлият като резерва само 5 минути по-рано 24-годишен нападател Валер Жермен. Така Монако записа трета поредна победа с 1:0 след като се справи с този резултат последователно с Байер Леверкузен и Гингам. Победата донесе и важни три точки за Бербатов и компания, които вече натрупаха 10 в актива си и се изравниха с Монпелие, който също има толкова.

Бербатов бе титуляр и игра цял мач за гостите.

Домакините от Монпелие първи имаха изгодна възможност, като в 5-ата минута Кевин Бериго стреля фронтално срещу вратата, но топката мина високо над напречната греда. Монако също опита да застраши вратата на Жофри Журдрен, но Кондогбия бе неточен при изстрела си извън наказателното поле. Гостите имаха нов шанс в 16-ата минута, когато Жоао Моутиньо засече с глава подаване от Лайвин Курзава, но вратарят бе на мястото си. При подобна комбинация десетина минути по-късно Моутиньо отново нямаше късмет да отбележи.

В 36-ата минута домакините бяха тези, които създадоха опасна ситуация в половината на Монако, като Антони Муние отправи далечен удар към вратата, но стреля твърде високо.

След почивката Монако продължи да търси най-вече Димитър Бербатов в предни позиции, като в 57-ата минута Яник Караско пробва дълго центриране към българския нападател, но топката не стигна до него. Малко по-късно Жофри Кондогбия стреля с левия крак извън наказателното поле, но ударът му бе блокиран. Монпелие отвърна с опасна ситуация след пряк свободен удар, дошъл след фаул на Фабиньо срещу Антони Муние. Морган Сансон стреля остро към вратата, но топката мина встрани от гредата и излезе в корнер.

В 73-ата минута Димитър Бербатов овладя топката и стреля от трудна позиция, но до нещо по-сериозно пред вратата на Монпелие не се стигна. Монако бе на косъм да открие в 82-ата минута, когато Жереми Тулалан отправи тежък удар извън наказателното поле и единствено застаналият на голлинията Сансон спаси своя тим от попадение.

Допълнителните минути вече изтичаха, когато дойде мигът на влезлия като резерва в 88-ата минута Валер Жермен, който се възползва по най-добрия начин от чудесно центриране на Курзава и реализира за победното 1:0 и нови три точки за Монако.