Бъдещето на Лоран Блан начело на Пари Сен Жермен далеч не може да се смята за сигурно, въпреки че отборът е на практика без конкуренция във френския шампионат. Според изданието Goal.com, той ще бъде уволнен, ако някое от най-известните имена в професията се съгласи да заеме поста му. 

Ясен и списъкът на ръководителите на парижани с търсени от тях заместници. На челните позиции в него са трима и ако някой от тях стане свободен в следващите месеци, ще бъде направен опит да бъде ангажиран.

Имената са на Жозе Моуриньо, Хосеп Гуардиола и Арсен Венгер. От тримата към този момент непоклатим на сегашната си работа изглежда само французинът, който вероятно ще си тръгне от Арсенал, когато сам реши. 

Но не така стоят нещата около другите двама. Моуриньо е под сериозен натиск в Челси и се говори, че ще бъде уволнен, ако отборът му продължи да играе колебливо. Гуардиола пък има договор с Байерн само до края на сезона и все още не иска да го преподписва. 

Единственият шанс Блан да запази поста си е да класира ПСЖ минимум на полуфинал в Шампионската лига. Именно пробив в този турнир е голямата цел пред собствениците, докато успехите във вътрешния шампионат въобще не се подлагат на дискусия.