Пари Сен Жермен се поизложи в последния си мач за 2014 година, като в двубой от 19-ия кръг на Лига 1 завърши при 0:0 срещу гостуващия Монпелие.

Отборът на Лоран Блан положи много усилия, за да пречупи съперника си, ала многото пропуски на Златан Ибрахимович и Единсон Кавани, прибавени към страхотната игра на вратаря Джонатан Лигали направиха така, че двата тима да си разделят точките.

Още в 10-ата минута домакините от столицата можеха да открият резултата, когато Ибра извезе много добре Максуел отляво, ала центрирането на бразилеца беше доста неточно. Три минути по-късно Верати и Лукас комбинираха добре помежду си, за да създадат пространство на Кавани, който по диагонала шутира встрани от целта.

Макар ПСЖ да натискаше сериозно, следващата опасност за тях дойде пет минути преди почивката. Тогава Верати блесна с много хубав пас към Кавани в наказателното поле, ала последният си поведе твърде дълго топката, а Лигали излезе решително напред и го пресрещна успешно.

Почти веднага след подновяването на играта Ибрахимович можеше да се разпише с глава след центриране на Кавани отляво, ала изстрелът му не попадна в очертанията на вратата. В 53-ата минута Давид Луис си пробва късмета от пряк свободен удар. Бразилецът шутира мощно от около 25 метра, а Лигали предпочете да не рискува и боксира надалеч.

В 63-ата минута домакините поискаха дузпа за тежко единоборство на Ел Каутари срещу Лукас Моура, но съдията даде само корнер. При центрирането от него обаче Тиаго Мота стреля прецизно с глава към ъгъла и Легали беше матиран. Антони Муние спаси своя тим, като изчисти от голлинията.

До края парижани не се отказаха да преследват победата, но постепенно усилията им се разпиляха и комбинациите им вече не се получаваха.

Така макар те да се изравниха по точки (38) с лидера във временното класиране Олимпик Марсилия, южняците имат шанс да се откъснат с три пред тях, ако утре победят Лил в своя мач от кръга.

Монпелие пък се радва на серия от три поредни шампионатни мача без поражение и заема 9-ата позиция с 26 пункта