След дълго ходене по мъките Марио Балотели най-после си намери намери отбор. И за да даде последен шанс на кариерата си, той е категоричен, че ще стане нов човек в Ница и няма да се отдава на купони, партита и нощен живот, както беше досега във футболния му път. 

Обаче Ница, една от перлите на Лазурния бряг, предлага много изкушения за италианеца. В града е пълно с едни от най-"вървежните" дискотеки в цяла Франция, а съвсем наблизо се намира друго място, пълно с изкушения - Монте Карло. Но нападателят ще страни от всичко това. 

"Дори не ме питайте въобще този въпрос занапред. Въобще не ме интересуват вече дискотеки, клубове, партита и нощен живот. Дошъл съм в Ница да играя футбол", категоричен беше Балотели в изказването си пред местните медии. 

Ница взе италианеца от Ливърпул без пари. Мърсисайдци толкова искаха да се отърват от него, че го пуснаха като свободен агент. Интерес към Балотели имаше и от други отбори, особено в Италия, но с тях агентът му не се разбра за личните условия и така акостира на Лазурния бряг.