Тимът на Пари Сен Жермен загуби първи точки и допусна първи голове във френската Лига 1 след като завърши 2:2 с отбора на Бордо в 5-я кръг на шампионата. Равенството сложи край на серията от 13 шампионатни победи на Пари Сен Жермен и конкретно четири за настоящото първенство, а допуснатите две попадения бяха първи за състава от началото на сезона. Така ПСЖ добави само точка към актива си и вече има 13, а Бордо записа шестата си точка.

Попаденията за Пари Сен Жермен реализира Единсон Кавани в 27-ата и 34-ата минута, а за Бордо вкараха Анри Сайве в 34-ата и Уахби Казри в 79-ата минута.

Домакините не оставиха съмнение, че ще търсят гол от самото начало и още в 4-ата минута Блес Батуиди пусна удобен пас към наказателното поле, който обаче бе пресечен от противниковата защита. Минута по-късно Анхел ди Мария опита удар, но стражът на Бордо Седрик Карасо внимаваше.

ПСЖ стигна до първи по-сериозен шанс в 13-ата минута Серж Орие се оказа непокрит в обещаваща позиция, но не бе точен.

Френският шампион откри резултата в 27-ата минута с попадение на Единсон Кавани след грешка на вратаря Карасо. Стражът на Бордо не успя да улови топката след удар на Марко Верати, а от ситуацията се възползва Кавани, който реализира за 1:0.

Гостите обаче успяха да изравнят само четири минути по-късно и то пак след грешка на вратаря. Този път сгреши Кевин Трап, който също не успя да улови центрирани от корнер топка и Анри Сайве се оказа на точното място, за да вкара с глава за 1:1.

Шоуто в Париж продължи и Единсон Кавани бе този, който върна преднината за домакините. Кавани даде преднина на ПСЖ в 34-ата минута след чудесно изпълнен пряк свободен удар.

В края на полувремето Пари Сен Жермен можеше да увеличи преднината си, но Анхел ди Мария в 42-ата минута пропусна изключителна възможност, след като бе изведен добре, но завършващият му удар бе не бе достатъчно добър.

Второто полувреме стартира по-спокойно, като в 53-ата минута Маркиньос пусна към Единсон Кавани, но Седрик Карасо се намеси навреме. В 69-ата стражът на ПСЖ Кевин Трап показа чудесна реакция, отразявайки изстрел с глава на Енцо Кривели.

Отборът на Бордо остана с човек по-малко в 77-ата минута след като голмайсторът Анри Сайве получи втори жълт и съответно червен картон. Гостите обаче не се предадоха и две минути по-късно стигнаха до равенство 2:2.

В 79-ата минута след нова ужасна грешка на Кевин Трап, тунизиецът Уахби Казри бе най-съобразителен, отне топката от забавилия се вратар и реализира за 2:2. В третата минута на добавеното време при атака за ПСЖ Единсон Кавани падна в наказателното поле и имаше претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

Двубоят приключи с неприятни сцени след като Единсон Кавани и Никола Морис-Беле се сбутаха и Кавани хвана играча на Бордо за гушата, за което получи жълт картон.