С хеттрик на Александър Лаказет Олимпик Лион записа ценна победа над Сент Етиен с 3:0 в мач от 13-я кръг на френската Лига 1. За Лион това бе трети пореден успех във Франция, а тимът заема второто място във временното класиране с 25 точки. Лидер е ПСЖ с 35 точки в актива си.

Съставът на Сент Етиен пък заема петото място в класирането след това поражение с 22 точки до момента.

Домакините доминираха през целия двубой, а Александър Лаказет овенча чудесното си представяне с три попадения. Лаказет откри резултата в полза на Олимпик Лион в 41-ата минута, след комбинация с Жереми Морел. Лаказет получи извеждащо подаване и демонстрирайки страхотна техника реализира за 1:0.

Вторият гол за домакините бе въпрос на време и падна в 59-ата минута, отново с автор Александър Лаказет. 24-годишният нападател се възползва от една отбита топка при атака на Лион и с добавка вкара за 2:0.

Крайното 3:0 бе оформено отново от Александър Лаказет в третата минута на добавеното време, след пас от Джордан Фери, а така Олимпик Лион си върна второто място във временното класиране пред третия Каен, който е с 24 точки. 

Също в мач от 13-я кръг отборът на Бордо записа четвърта победа в Лига 1 от началото на сезона, побеждавайки с 3:1 тима на Монако. Така Бордо събра 17 точки в класирането и заема 11-а позиция, а Монако е девети с 20 точки до момента.

Гостите от Монако поведоха в 23-ата минута чрез португалеца Елдер Коста, но домакините отвърнаха с по-добра игра и успяха да изравнят в 36-ата минута. Никола Морис- Беле бе точен за 1:1. До почивката футболистите на Бордо реализираха още едно попадение, излизайки напред в резултата. Седрик Ямбере вкара за 2:1 в 40-ата минута.

След почивката Бордо реши изхода на двубоя в своя полза с ранен гол след подновяването на играта. Ярослав Плашил отбеляза за 3:1 в 48-ата минута, носейки комфортна преднина за домакините, която те запазиха до края на срещата.