Тимът на Монако направи хикс 1:1 като домакин на Рен в мач от 9-я кръг на френската Лига 1. И двата състава могат да съжаляват, че изпуснаха победата, тъй като при резултат 1:1 гостите изпуснаха дузпа, а в последните минути Монако пропусна няколко изгодни възможности за победно попопадение.

След хикса Рен е трети във временното класиране с 16 точки, а Монако заема девета позиция с 13 точки в актива си.

Двата състава изиграха интересно първо полувреме, като футболистите на Рен вкараха топката във вратата на домакините, но бе отсъдена засада. Началото бе белязано и от един хубав пробив на Стефан Ел Шаарви за Монако, но резултатът се запази 0:0, а в 22-ата минута Абдубай Дюкур също пропусна да реализира, само че за Рен.

Отборът на Монако бе близо до попадение в средата на полувремето, като първо Ел Шаарави бе изведен в предни позиция, но Абдулай Диало спаси вратата си. Малко по-късно и Адама Траоре пропусна не лошо положение за гол във вратата на Рен.

Именно гостите откриха резултата в 41-ата минута след хубава комбинация между Людовик Баал и Абдулай Дюкур, като Дюкур реализира за 1:0, а в края на първото полувреме тимът на Рен дори пропусна да увеличи аванса си.

Монако обаче нямаше намерение да се предава рано и в 51-ата минута базилецът Уолъс изравни за 1:1 след като засече с глава топката след центриране от корнер на Набил Дирар. Десетина минути по-късно Монако можеше да излезе напред, ако остро центриране на Дирар бе засечено от негов съотборник в наказателното поле.

В 65-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Бразилецът Петро Енрике обаче изпълни лошо и с чудесен рефлекс стражът на Монако Даниел Субашич спаси вратата си.

Тома Лемар стреля опасно в 75-ата минута от средна дистанция, но вратарят на Рен Диало отрази удара. Пак Лемар можеше да донесе успеха на Монако в 85-ата минута, но нацели гредата. Гуидо Карило също пропусна чудесен шанс за домакините в третата минута на добавеното време и двата тима разделиха по точка от този сблъсък.