Отборът на Пари Сен Жермен записа седма поредна победа във френското първенство, след като се наложи с категоричното 5:0 над Тулуза в мач от 14-ия кръг на А група. Срещата се игра на „Парк де Пренс“.

Златан Ибрахимович отново се развихри като реализира два гола и подаде един голов пас, а по едно попадение добавиха Анхел ди Мария, Лукас и Лавеци. 27-годишният полузащитник Ди Мария, освен попадение, записа и асистенция.

Шампионите разбиха своя съперник-аутсайдер в настоящото първенство. Тулуза остава в опасната зона на подреждането с 9 точки на 19-а позиция, докато ПСЖ е убедителен лидер с 35 пункта.

Анхел ди Мария стартира голеадата за ПСЖ, след като се разписа още в 6-ата минута след точен удар от фаул от далечна дистанция. След удара му никой в наказателното поле не успя да играе с топката, а тя влетя за 1:0.

В 18-ата минута Златан Ибрахимович добави още едно попадение след грешка на защитата на гостите. Малко след това Тулуза имаше чудесен шанс да отбележи, след като вратарят Кевин Трап улови върната към него топка. Съперникът обаче не успя да се възползва от прекия свободен удар, в непосредствена близост до наказателното поле.

След почивката и пълното разпадане на Тулуза, играчите на ПСЖ направиха атмосферата превъзходна за собствените им фенове.

В 66-ата минута Лукас засече с глава за 3:0 след много добро центриране на Грегори Ван дер Вил отдясно.

След по-малко от 10 минути шведския национал на ПСЖ отново се разписа за 4:0. Езекил Лавеци вкара петия гол в срещата след прекрасен голов пас на Златан Ибрахимович.