Монако се изкачи малко в таблицата на Лига 1 след важен успех над Нант в домакинството си от 14-ия кръг на френския шампионат. "Монегаските" надделяха с 1:0 и започват по-смело да гледат към позициите в евротурнирите. 

В герой за домакините се превърна Марио Пашалич, който отбеляза единственото попадение. Той се разписа още преди почивката, а това се оказа гол с цената на така ценните три точки. 

В интерес на истината, двата тима не предложиха особено много чисти положения. Но интересни ситуации пред двамата вратари все пак имаше, макар в началото те да не водеха до попадения. 

Най-чистата ситуация се откри пред Бернардо Силва в 29-та минута, когато беше изведен сам срещу вратаря на Нант. Неговият удар обаче първо беше отразен от вратаря, а след това при добавката стреля в аут. 

Десет минути след това "монегаските" имаха още един шанс да открият резултата, но усилията на Фабио Коентрао не дадоха желания резултат и тази опасност също се размина за "канарчетата". 

Но тяхната пасивна игра нямаше как да не завърши с попадение в мрежата им. То стана факт в 43-та минута, когато след перфектно центриране от фланга Марио Пашалич с глава беше точен от близка дистанция и препарира стража за 1:0. 

Веднага след това играчите на Нант отвърнаха с най-чистото си положение преди почивката, но ударът на Вилфрид Моамбе беше отразен с вещина от Даниел Субашич и така домакините се оттеглиха с гол преднина на почивка. 

След подновяването на играта гостите бяха по-активни и пробваха няколко пъти да изравнят, предимно чрез статични положения. Ясин Баму и Алмин Туре обаче не бяха точни при открилите им се възможности. 

Стефан ел Шаарави беше най-активният играч на Монако, но и той не можа да се разпише и в крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха. Така "монегаските" взеха трите точки и имат вече 23 на сметката си, а "канарчетата" са с четири по-малко в самата среда на таблицата. 

Резултати от съботните мачове във Франция: 

Лориен - ПСЖ 1:2

Монако - Нант 1:0

Гингам - Тулуза 2:0

Монпелие - Реймс 3:1

Троа - Лил 1:1

Бастия - Газелек Аячо отл.