Бордо продължава да затъва все повече и повече във френския елит. "Жирондинците" претърпяха поражение с 0:1 в гостуването си на Бастия и са едва над чертата на изпадащите. 

В герой за домакините от Корсика се превърна Флориан Распентино, който реализира единственото попадение малко преди края. Така домакините минаха над съперника си в класирането. 

Този мач предложи равностойна битка, а головите положения, особено преди почивката, почти изцяло липсваха. Брандао и Флойд Ейте пропуснаха за домакините, а Ярослав Плашил изпусна за Бордо. 

След подновяването на играта равностойната битка продължи и всичко клонеше към равенство, което обаче никак не устройваше и двата тима. Така обаче се стигна до 88-та минута, когато това статукво беше нарушено. 

Тогава след центриране от десния фланг защитник на Бордо се подхлъзна и позволи на Флориан Распентино да засече и да отбележи за 1:0, с което хвърли в екстаз домакинската публика. 

В крайна сметка това попадение се оказа и единственото в мача, с което Бастия се поздрави с трите точки и вече има 18 точки на 16-та позиция. Корсиканците изпревариха именно Бордо, който е със същия актив, но с по-лоша голова разлика на 17-о място. 

Ето и резултатите от френските мачове в сряда: 

Бастия - Бордо 1:0

Гингам - Реймс 1:2

Монако - Каен 1:1

Монпелие - Газелек Аячо 0:2

Троа - Тулуза 0:3