Олимпик Марсилия не започна сезона в Лига 1 по най-добрия начин, след като допусна домакинско поражение с 0:1 от Каен в първия кръг на френския шампионат. Анди Делор вкара изключителен гол за гостите през първата част, а пък домакините удариха две греди и пропиляха куп изгодни положения за ужас на своя треньор Марсело Биелса.

Началото на мача не беше много атрактивно, като нито един от двата отбора не успяваше да установи по-траен контрол върху топката. Постепенно домакините започнаха да показват класата си и в 22-ата минута Бенджамен Менди разтресе лявата греда с топовен шут от над 30 метра.

Пет минути по-късно обаче гостите поведоха чрез брилятен изстрел на Анди Делор. Нападателят получи пред наказателното поле и нагласи топката на десния си крак, за да я забие в горния десен ъгъл с помощта на напречната греда – 0:1.

В 30-ата минута Миши Батшуай бе отказан от ветерана на вратата на Каен Реми Веркутр. Белгийският нападател засече с глава центриране от ъглов удар, ала стражът с една ръка изби топката, която влиташе до левия му стълб.

Шест минути след това гол на Батшуай справедливо бе отменен заради засада, след като тъмнокожият таран получи топката малко зад предпоследния в отбрана за Каен.

В края на полувремето нападателят получи още един шанс след късо изпълнение на корнер и центриране на Абделазиз Барада. Рекик успя да попречи на Веркутр да играе успешно с топката, ала Батшуай стреля право в тялото на защитник.

Натискът на Марсилия продължи и след паузата, като в 52-ата минута Менди отправи чудесно ниско центриране, което бе пропуснато от Батшуай, за да може непокритият отдясно Лукас Окампос да шутира. Неговият изстрел обаче бе неточен.

В 57-ата Марио Лемина тества Веркутр с тежък шут от сериозна дистанция, а ветеранът успя да избие над гредата.

Марсилци продължиха да настояват повече в търсене на гола, ала така и не можеха да стигнат до така желания гол. В 73-ата минута Окампос отново бе на сантиметри от него, след като Спараня отклони с глава центриране от фланга, а от няколко метра пред незащитената врата аржентинецът също с глава стреля покрай левия стълб.

В заключителните минути двубоят можеше само в рамките на секунди да поеме в различни посоки. В 88-ата Барада направи хубав рейд пред наказателното поле и с десния крак от вътрешността на дъгата стреля към долния ляв ъгъл. Веркутр закачи топката и тя се отби в гредата.

Почти в ответната атака Делор бе изведен абсолютно сам срещу Манданда, напредна добре само за да шутира в аут покрай близкия ъгъл.

Резултати от съботните мачове в Лига 1, 1-и кръг:

Бастия – Рен 2:1

Монпелие – Анжер 0:2

Нант – Гингам 1:0

Ница – Монако 1:2

Троа – Газелек Аячо 0:0

Марсилия – Каен 0:1