Отборът на Олимпик Лион победи с минималното 1:0 Троа в мач от 12-ия кръг на Лига 1.

Домакините, освен че останаха с човек по-малко още в 35-ата минута, заради директен червен картон на Корентен Жан, бе отсъдена дузпа в полза на по-именития им съперник през второто полувреме, реализирана от Клаудио Бовю.

Тора не успя да постигне първата си победа за сезона след завръщането си в елита и логично остава на последно място в класирането. Тимът има едва 4 точки в актива си. За сметка на това Олимпик Лион е на 2 позиция с 22 пункта.

В последните 7 кръга отборът реализира само един гол и загуби 5 пъти, като за пореден път не намери начин да излезе от кризата. От друга страна, Лион спечели 3 пъти поред на свой терен, а това бе първи успех в гостуванията от август насам.

Статистиката сочи, че Троа е победил само веднъж вече в 12 мача с този съперник през 21 век.

В 35-ата минута домакините претърпяха първия тежък удар, след като малко по-острото влизане на Корентен Жан бе санкционирано с директен червен картон.

Въпреки че бе с човек повече Олимпик Лион, който не се представя добре като гост, успя да се добере до гол едва в 75-ата минута. При това от дузпа. Крис Мавинга фаулира в наказателното поле Лаказет. Точен от бялата точка бе Клаудио Бовю.

В края на мача, в последната минута от редовното време, Троа имаше шанс за гол, но не успя да се възползва от него. Олимпик Лион също можеше да увеличи преднината си, но страничният съдия маркира засада.

Ето и още резултати: 

Бастия - Каен 1:0

Газелек - Бордо 2:0 

Гинагам - Лориен 2:2

Тулуза - Монпелие 1:1