Отборът на Рен записа трета победа в последните си 4 шампионатни мача, като в среща от 11-ия кръг на Лига 1 надигра Метц с 1:0 у дома. За гостите пък поражението беше четвърто поред, а свободното им падане във временното класиране продължава.

В 23-ата минута гостите можеха да открият резултата след добри действия на младия Исмаила Сар. 18-годишният сенегалец демонстрира страхотна техника, за да преодолее няколко противникови играчи, а след като премина и покрай Рено Коад, остана очи в очи с вратаря Беноа Костил. Точно тогава обаче той загуби контрол върху топката и това позволи на френския страж да се намеси, за да предотврати опасността.

Рен имаше доста трудности в градивен план през първото полувреме и определено приветства почивката. След нея тимът подобри представянето си и резонно стигна до попадение в 56-ата минута. Пол-Жорж Нтеп завърши чудесна многоходова комбинация с отлична топка за Уесли Саид, който от 6 метра буквално разстреля вратаря Дидилон с мощно воле – 1:0.

В 79-ата Нтеп можеше да убие всякаква интрига след грешка в отбраната на Метц. Крилото открадна една зле отбита топка и отправи много хубав изстрел към вратата. Дидилон този път беше на висота и успя да избие.

В таблицата Рен заема 5-а позиция с 20 точки, колкото има и четвъртият Гингам. Метц е 13-и с 13 пункта на сметката си. Само 3 точки делят отбора от Каен, който е първият тим под чертата.