Борещият се за място в Шампионската лига тим на Рен изигра впечатляващ двубой при визитата си на Олимпик Марсилия в мач от 31-ия кръг на Лига 1. Гостите се наложиха с гръмкото 5:2, като изходът от сблъсъка на „Стад Велодром“ бе решен още в първия четвърт час на срещата.

Още в 4-ата минута Йоан Гуркюф даде преднина на своите. След меле в наказателното поле на домакините, няколко удара и греда, халфът на Рен се озова на точното място и с глава откри резултата.

Пет минути по-късно Фалу Диане се възползва от прекрасно центриране от фаул и също с глава не даде шанс на Манданда за 2:0. В 14-ата минута нещата за домакините станаха плашещи. След изключително посредствена игра в отбрана от страна на домакините, Осман Дембеле се възползва по отличен начин и след като овладя топката в центъра на терена, успя да напредне и с далечен шут да доведе нещата до 3:0.

Гостите от Рен видимо намалиха оборотите, което позволи на Олимпик да погледне малко по- сериозно към противниковата вратата. В 20-ата минута Флориан Таувин вкара великолепен гол с удар по диагонала, който свари неподготвен стража Костел.

През втората част ситуацията на терена не се промени особено и гостите продължиха да бъдат тимът, който да диктува събитията на терена. Пет минути след подновяването на играта Костел направи фрапантна грешка след центриране от корнер, която позволи на Роландо да намали резултата до 2:3.

Футболистите на Рен обаче отговориха девет минути по-късно чрез Гуркюф, който реализира за втори път в мача. Крайното 5:2 в полза на гостите бе оформено в 77-ата минута, когато Джовани Сио бе точен след асистенция на Дембеле.

След победата си Рен се изкачи временно на третата позиция, докато Олимпик остана десети, но след изиграването на останалите мачове може да бъде изместен.