Рен и Бордо взаимно компрометираха шансовете си за изкачване в класирането на Лига 1 след равенството помежду си. На "Стад де ла Рут де Лориен" двата тима завършиха наравно 1:1 и изпуснаха да се придвижат нагоре в таблицата. 

Първата част премина равностойно, като чистите положения в нея почти липсваха. Единствен Камил Гросицки не спираше да тормози защитата на гостите, но това не се увенча с успех. 

Все пак, Рен поведе малко преди почивката. В 44-та минута Диего Контенто от Бордо си отбеляза комичен автогол под натиска на Гросицки и след рикошет в дясната греда топката се оплете в собствената му мрежа - 1:0 за домакините. 

След подновяването на играта най-активният за бретанците Йоан Карасо изпусна да удвои в 60-та минута и затова отборът му беше наказан. В 66-та минута Никола Палоа изравни за "жирондинците" и въпреки възможностите до края на двубоя, повече попадения в него не паднаха. 

Така двата отбора събраха по 14 точки и са съседи в класирането, като са на 9 от лидера Ница и на 5 от зона Шампионска лига, в която са още фаворитите Монако и Пари Сен Жермен.