Отборът на Пари Сен Жермен се наложи с изразителното 4:0 над Рен в мача от 12-ия кръг на Лига 1. Попаденията за успеха бяха дело на Единсон Кавани, Марко Верати, Рабио, а Фернандес си отбеляза автогол. Момчетата на Унай Емери имаха подчертано превъзходство през всичките 90 минути. Парижани създадоха куп положения, а 4:0 бе най-малкия резултат, с който можеше да си тръгнат гостите.

Лошата вест за Унай Емери е контузията на Единсон Кавани, който бе заменен принудително. Той отстъпи място си на Хесе в края на първата част, след като стана ясно, че няма да може да продължи.

Анхел ди Мария стреля в 13-ата минута, но топката мина встрани от левия стълб на Беноа Костел. Освен това, стражът бе покрил и ъгъла.

В 17-ата минута Серж Орие направи добър пробив отдясно, опита да комбинира с Единсон Кавани, но Костел пресече пътя на топката.

В 21-ата минута Тиаго Силва засече с глава центриране от корнер отляво на вратата на Рен, а Фернандес изчисти от голлинията. В тази ситуация токата рикошира и в ръката на бранителя, но главният рефер прецени, че няма основания да посочи бялата точка.

Пари Сен Жермен поведе след 34 минути игра. Анхел ди Мария центрира от корнер отляво на вратата на Рен. Еднсон Кавани нанесе удар с глава. Беноа Костел не се намеси умело, а Фернандес не съумя да изчисти и така си я вкара в мрежата си за 1:0.

Преднината на Пари Сен Жермен бе удвоена в 31-ата минута. Единсон Кавани се възползва от грешка в отбраната на гостите, овладя топката, и с удар от зоната пред дъгата на наказателното поле направи 2:0. Това бе 15-и гол на Кавани от началото на сезона във всички турнири.

След попадението уругваецът се контузи бе принудително заменен от Хесе.

ПСЖ продължи да е по-активният отбор на терена и през второто полувреме, а в 66-ата минута бомбен шут Серж Орие от дистанция разтресе напречната греда. Малко след това, в 67-ата минута, Рабио покачи на 3:0.

Липсата на късмет си каза думата за Серж Орие в 71-ата минута, когато негов удар отново срещна напречната греда.

В края на срещата няколко положения се разкриха пред Хесе. Бившият играч на Реал Мадрид обаче така и не успя да се разпише. Разгромът за Рен стана пълен в 79-ата минута, когато Марко Верати покачи на 4:0.

В 91-ата минута домакините удариха удариха нова греда. Този път тя дойде след изстрел на Тиаго Мота

В класирането ПСЖ има равен точков актив (26) с Монако. Парижани обаче са трети заради по-лоши показатели, сравнено с „монегаските“. Рен е пети с 20. Лидер в Ница с 29.