Пари Сен Жермен записа девета поредна победа в Лига 1, след като се наложи с 4:1 като домакин срещу Троа в мач от 15-ия кръг на френското първенство.

Още в 3-та минута се откри невероятна възможност пред Единсон Кавани, който стреля с глава, но Бернардони спаси. Секунди по-късно уругвайският футболист отново стреля с глава, но неточно в аут.

Парижани поведоха в 20-та минута, след като този път Кавани не пропусна да се разпише и се възползва от отличен пас на Анхел ди Мария.

В 44-та минута Кавани навлезе в наказателното поле на Троа, след което финтира един защитник, но стреля над напречната греда в аут.

Пари Сен Жермен получи правото да изпълни дузпа в 57-та минута, когато Златан Ибрахимович подаде към Лукас Моура, който бе фаулиран от Мавинга в наказателното поле на Троа и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Златан Ибрахимович, който размина вратаря и изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Троа.

ПСЖ реализира трети гол в 67-та минута, когато Леми Курзава стреля от въздуха и изпрати топката във вратата на Бернардони.

Огостен отбеляза четвърти гол в 84-та минута. Той отправи много хубав далечен удар от въздуха, а топката премина между краката на Бернардони, който не се намеси по най-добрия начин.

Аясе отбеляза почетното попадение за Трао след много хубаво изпълнение в първата минута на добавеното време на срещата. Той с много техничен удар прехвърли Кевин Трап и оформи крайния резултат на срещата.

ПСЖ е лидер с 41 точки, докато Троа е на последно място с 5 точки.