Поставеният под сериозен натиск във Франция Пари Сен Жермен до голяма степен имитира представянето си срещу Лудогорец на „Парк де Пренс“ в Шампионска лига. Парижани стигнаха до 2:2 срещу гостуващия отбор от Лазурния бряг Ница, след като наваксаха два гола изоставане през първото полувреме.

Миналия вторник ПСЖ на два пъти изоставаше срещу българския шампион, на който изравни финално чак в добавеното време пак за 2:2. Сега този резултат все пак бе фиксиран след час игра в столицата.

От самото начало на мача парижани се втурнаха в атаки, но им липсваше реализъм. Единсон Кавани отново се „отличи“ с пропуски и въпреки че доминираше териториално, шампионът изведнъж се оказа догонващ.

Ница поведе в 32-ата минута със страхотна тупалка от фаул на Уилан Сиприен, който изведе „орлетата“ от Лазурния бряг начело в резултата – 0:1.

Това даде криле на южняците, които шокираха парижани с втори гол в добавеното време на първата част. Негов автор стана Аласан Плеа, който се вклини успешно в защитата на домакините, за да отбележи за 0:2.

ПСЖ стартира зверски надъхано след почивката и най-сетне Кавани успя да се разпише за 1:2 само 54 секунди след подновяването на играта.

Огромна грешка при центриране на вратаря на Ница Кардинал позволи на Единсон Кавани да изравни – 2:2 в 60-ата минута.

В 74-ата минута Кавани прати топката и за трети път в мрежата на Ница, но преди това имаше явна засада на Матюиди и голът справедливо не бе зачетен.

Впоследствие се стигна до нови две засади за парижани при много опасни ситуации пред вратата на гостите и мачът приключи 2:2.

Ница продължава да лидира с 40 т., пред Монако с 39, а ПСЖ е трети с 36 пункта.