Пари Сен Жермен не изигра най-убедителния си мач, но остава с пълен актив от точки след първите три кръга на френската Лига 1.

ПСЖ се наложи с 1:0 при гостуването си на коравия Монпелие, който остава без точка до момента.

Парижани стигнаха до успеха с гол в 60-та минута на Блейз Матюиди, а две попадения им бяха отменени - по едно в двете полувремета.

Монпелие се държеше отлично, но най-вече в защитен план, докато в нападение имаше твърде малко идеи как да вкара на ПСЖ.

Лошата новина за гостите бе контузията на Хавиер Пасторе, който напусна принудително още в 10-та минута на двубоя.

Единсон Кавани отправи първи добър удар в 21-та минута, но преди почивката ситуациите пред Джонатан Лигали бяха много малко.

При първият отменен гол, няколко играчи на ПСЖ бяха в явна засада, в 35-та минута, когато Орие прати топката в мрежата.

През второто полувреме имаше доста по-значими ситуации, а още в 48-та минута Кевин Трап спаси опасен удар с глава на Бенсебаини.

В 51-та минута друг отменен гол вече изглеждаше много по-редовен, тъй като Кавани не бе в засада, но въпреки това такава бе показана.

В крайна сметка в 60-та минута след комбинация между Максуел и Матюиди, последният се озова на отлична позиция в пеналта, и нямаше проблем за реализира мощно.

След гола обаче Монпелие не реагира много бурно, а в 80-та минута Аугустин имаше шанс да огорчи Лигали за втори път, но стражът спаси.