Футболното първенство във Франция беше подновено след паузата за националните отбори и злощастния 13 ноември. При засилени мерки за сигурност и много емоционално начало Ница и Олимпик Марсилия дадоха старт на 14-ия кръг в Лига 1.

Домакините от Ница победиха с класическото 3:0 своя съперник, като попаденията реализираха Валер Жермен и Венсан Козиело, а Мапу Янга-Мвиба си отбеляза автогол за 2:0.

Срещата започна с искрено изпълнение на Марсилезата, както и едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите в терористичните атаки в Париж от преди седмица.

Двубоят на стадион „Алианц Ривиера“ бе изпълнен с фенове на домакините, които ликуваха след категоричния успех. Победата е много сладка за състава, тъй като до този двубой Олимпик Лион се славеше с една от най-добрите защити в шампионата. В този мач обаче „хлапетата“ направиха точно обратното – куп грешки, довели до загубата.

В началото на мача футболистите на Олимпик Лион имаха чудесни шансове да поведат, а Александре Лаказет уцели гредата на домакините.

В 21-ата дойде мигът на Валер Жермен, който получи прекрасен пас от Жан Микаел Сери, за да изведе своите за 1:0.

Малко след подновяването на играта, след атака и ниско центриране отдясно Мапу Янга-Мвиба засече топката в своята врата за 2:0.

Атаката на Ница продължи. В 71-ата минута младият Венсан Козиело реализира красиво попадение с премерен и неспасяем удар за 3:0.

След победата Ница се изкачи до третата позиция във временното подреждане на френското първенство с 24 точки, колкото има и четвъртият Каен. Олимпик Лион е на 10 точки от лидера Пари Сен Жермен, който води с 35 точки.