Професионалната футболна лига на Франция обмисля да отложи следващите два кръга в Лига 1 и Лига 2, както и в по-ниските дивизии.

В понеделник вечерта се е провела среща на ръководните фактори във френския футбол, които обаче не са стигнали до окончателно решение относно отлагането на мачовете от първенството.

Във вторник и в сряда предстоят нови срещи, на които ще бъде обсъдена ситуацията в страната и опасностите за нови атентати при провеждането на мачовете през уикенда.

От голямо значение ще бъде мнението на вътрешния министър, който до голяма степен ще предопредели окончателното решение и на лигата.

Най-късно в сряда от Професионалната футболна лига на Франция трябва да излязат с официално решение и да информират клубовете.

Според "La Parisien" 14-и и 15-и кръг от шампионата няма да се проведат по план в случай, че от Министерството на вътрешните работи на Франция преценят, че има опасност от нови терористични атаки.

Общият брой на загиналите в атентатите в петък са 129 души, други около 350 са  ранени, от тях 99 са в критично състояние.

Припомняме, че трима терористи се самовзривиха пред стадион „Стад дьо Франс“ по време на контролата между Франция и Германия (2:0). Единият от терористите се е опитал да влезе на стадиона в 15-та минута, но е бил спрян от охранителите и веднага се е самовзривил.