Дижон се наложи над гостуващия Олимпик Лион с 4:2 в мач от третия кръг на френското футболно първенство. Възпитаниците на Оливие Дал'Олио записаха първи успех в кампанията и с 3 точки се изкачиха на 11-ото място в подреждането.

Лионци пък допуснаха първо поражение и не успяха да стартират сезон в елита с три поредни победи за първи път от 1981/1982. Те останаха с 6 точки, но отстъпиха от първото място заради по-слаба голова разлика от шампиона Пари Сен Жермен, който в неделя гостува на Монако.

Корентен Толисо откри заслужено за гостите в 20-ата минута. Той направи добавка, след като вратарят Баптист Рейне успа само да избие удар на Серхи Дардер. Три минути по-късно домакините получиха дузпа след нарушение в пеналта на Никола Н'Кулу срещу Хулио Таварес. Фредерик Самаритано беше точен от бялата точка и вкара първия гол за Дижон през сезона, а в същото време Олимпик Лион допусна първо попадение в кампанията.

В 36-ата минута Александър Лаказет вкара шестия си гол за сезона и отново изведе гостите напред. Той проби от дясно, преодоля трима защитници на съперника и реализира отблизо за 2:1. В самия край на полувремето, обаче, Таварес направи 2:2 с гласа след центриране на Самаритано.

Лаказет беше заменен принудително на почивката заради травма в коляното и това обърка играта на Олимпик в нападение през втората част. Домакините се възползваха и с два късни гола стигнаха до успеха. В 73-ата минута след центриране от ъглов удар Дилан Баамбула вкара за 3:2, а три минути преди края друга резерва Пиер Ле Мелу също се разписа след подаване от корнер. Така Дижон взе трите точки и поднесе изненадата на кръга.