Ница запази третата си позиция във временното класиране на Лига 1. „Орлите“ постигна категорична победа с 3:0 срещу борещия се за оцеляване в елита Газалек Аячо.

Домакините поведоха в 14-та минута, когато Хатем Бен Арфа премина през двама футболисти на Аячо, след което с диагонален удар изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Мори.

В 52-та минута Плеа бе изведен на перфектна позиция в наказателното поле на Аячо, но стреля встрани от левия стълб на вратата на Мори.

Ница удвои своята преднина в 66-та минута, когато Бен Арфа пусна отличен извеждащ пас към Плеа, а той финтира Мори и изпрати топката в опразнената врата.

Ница реализира трети гол в 88-та минута, когато Валер Жермен центрира в наказателното поле на Аячо, където Жан-Микаел Сери не пропусна да вкара във вратата на Мори.

Ница е на второ място с 50 точки и е на три пред четвъртия Лион, като двата отбора се борят за последната квота даваща право на участие в квалификациите на Шампионската лига.

Аячо се намира в зоната на изпадащите, като е с 33 точки и заема осемнайсто място, докато Реймс също е с 33 точки, но по-добра голова разлика и е точно над зоната на изпадащите на седемнайста позиция.