Селекционерът на Франция Дидие Дешан обяви състава за приятелската среща с Италия и последващата няколко дни по-късно световна квалификация в група А с Беларус.

Франция е съперник на България в квалификационната група за Мондиал 2018. Няколко от популярните имена във френския отбор обаче липсват по различни причини, в това число вратарят Юго Лорис, Патрис Евра, Кингсли Коман и Бакари Саня. Изглежда, че Александър Лаказет и Набил Фекир- и двамата от Лион, пак са спечелили доверието на Дешан и се връщат в отбора. Фланговият защитник на Лил Себастиен Коршия е повикан за първи път, а той и Джибрил Сидибе и вратарят Алфонс Ареола гледат към дебютния си мач с синята фланелка.

Групата от 23-а души ще има първи тест в Бари на 1-и септември срещу Скуадра адзура, а пет дни по-късно ще гостува на Борисов Арена на Беларус в официалната среща. Лейвин Курзава и възстановеният Рафаел Варан отново са в националния отбор, а няма амнистия за Карим Бензема, който се забърка в секс-скандал. Елиаким Мангала и Морган Шнайдерлин също не са в състава.

"Трябва да започна да мисля за отбора ни, който ще се бори за Световното първенство след две години. Затова трябва да се налагат млади футболисти, които след време ще бъдат в отлична възраст и опит, отговори Дешан на въпроса защо Евра не е повикан, след като е здрав. Пол Погба обаче е в състава за първи път след грандиозния си трансфер в Манчестър Юнайтед. Като го познавам, това едва ли го е променило или подтиснало, разкри очакванията си треньорът.

Състав на Франция за приятелската среща с Италия и за световната квалификация с Беларус:

вратари: Стив Манданда (Критъл Палас, Англия), Алфонс Ареола (Пари Сен Жермен), Беноа Костил (Рен)

защитници: Лоран Кошчелни (Арсенал, Англия), Адил Рами (Севиля, Испания), Рафаел Варан (Реал Мадрид, Испания), Люка Дин и Самюел Умтити (и двамата от Барселона), Лейвин Курзава (Пари Сен Жермен), Себастиен Коршия (Лил), Джибрил Сидибе (Монако)

полузащитници: Муса Сисоко (Нюкасъл, Англия), Блейс Матюиди (Пари Сен Жермен), Йоан Кабай (Кристъл Палас, Англия), Пол Погба (Манчестър Юнайтед, Англия), Димитри Пайет (Уест Хям, Англия), Н'Голо Канте (Челси, Англия)

нападатели: Оливие Жиру (Арсенал, Англия), Антоан Грийсман (Атлетико Мадрид, Испания), Андре-Пиер Жиняк (Тигрес УАНЛ, Мексико), Антони Марсиал (Манчестър Юнайтед, Англия), Александър Лаказет и Набил Фекир (и двамата от Лион)./БТА