Монпелие постигна доста изненадваща победа с 4:2 при гостуването си на Олимпик Лион в мач от 15-ия кръг на френското първенство. „Хлапаците“ играха доста слабо в защита и само и единствено заради няколкото решаващи спасявания на Антони Лопес избегнаха по-голяма загуба.

Първото положение в мача бе в 5-та минута пред вратата на Лион, когато Мартин стреля опасно, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на Лопес.

Лион отговори в 7-та минута, когато Максим Гоналон стреля опасно, но вратарят Пионие успя да спаси.

Монпелие излезе напред в резултата в 8-та минута, когато Русийон центрира в наказателното поле на Лион, където Максим Гоналон засече топката в собствената си врата.

Монпелие нанесе своя втори удар в 11-та минута, когато Реми пусна много добър извеждащ пас към Родриге Нинга, а той изскочи сам срещу Лопес и прокара топката между краката му, след което тя влетя във вратата на Лион.

Лион намали пасива си в 14-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Монпелие Бову стреля с глава, но Пионие успя да спаси, след което при добавката Александър Лаказет отново с глава изпрати топката във вратата на гостите.

Монпелие бързо можеше да възстанови аванса си от два гола. В 23-та минута Дабо излезе сам срещу Лопес, но вратарят успя да спаси. Седем минути по-късно Нинга излезе на чиста позиция сам срещу Лопес, но стражът на Лион отново демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Монпелие вкара трети гол в 48-та минута, когато Рафаел се опита да върне една топка назад към Антони Лопес, но вместо това подари топката на Жером Русийон. Русийон излезе сам срещу Лопес, но вратарят успя да избие топката от краката му. След това кълбото попадна в Нинга, който не пропусна да изпрати топката в опразнената врата.

Монпелие продължи да доминира и в 70-та минута Камара излезе на добра позиция, но вратарят Антони Лопес успя да спаси.

Рияд Будебуз можеше да се разпише в 76-та минута, но от чиста позиция не успя да намери очертанията на вратата на Лион.

Монпелие реализира четвърти гол в 80-та минута, когато при бърза контраатака Рияд Будебуз направи добър пробив, навлезе в наказателното поле на Лион и подаде към Камара, който не пропусне да се разпише в опразнената врата.

Лион направи по-почетна загубата си в 84-та минута, когато Рашид Гезал изпълни много технично фаул от границата на наказателното поле на Монпелие и изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Пионие.

Лион допусна втора поредна загуба, но засега запазва втората си позиция в класирането преди изиграването на останалите срещи от кръга. „Хлапаците“ имат 25 точки, а Монпелие събра актив от 18 точки и е на тринайсто място.