С доста мъка Олимпик Марсилия успя да достигне до третата си победа през сезона в Лига 1. У дома южняците надиграха гостуващия Метц с минималното 1:0 в среща от 9-ия кръг.
Победният гол беше дело на дежурният реализатор Бафетимби Гомис, който въпреки трудностите за "финикийците" вече има 6 гола през кампанията.

Тъмнокожият таран започна да тормози бранителите на „винено червените“ още от самото начало. В 4-ата минута Анри Бедимо напредна отляво и му достави перфектно центриране. От 11-12 метра Гомис обстрелва с глава на около метър покрай десния стълб.

В 7-ата минута играещият под наем от Тотнъм Клинтън Н'Джие направи хубав рейд отляво, който завърши с шут от около 20-21 метра, прелетял опасно встрани от целта.

В 12-ата вече нямаше какво да спаси отбраната на Метц. Флориан Тувен центрира фалцово от корнер отдясно по атаката, а Гомис без проблем надскочи пазача си пред вратарското поле. Стражът Тома Дидилон отрази първия изстрел на нападателя, но при добавката въпреки усилията си нямаше шансове – 1:0.

В 29-ата минута Метц като нищо можеше да се върне в мача след колективна грешна на защитата пред Йоан Пеле. До един бранителите сякаш забравиха за Мевлют Ердинч, който владя пас около точката на дузпата и остана очи в очи с вратаря. Последният излезе навреме, за да скъси разстоянието и така предотврати опасността.

В 33-ата Марсилия пак беше близо до гола. Тувен хубаво запази топката с гръб към вратата в наказателното поле, а после я продължи наляво за Н'Джие, който отново заложи на далечен обстрел. Както и по-рано обаче топката прелетя на сантиметри покрай лявата греда.

След паузата домакините сториха всичко по силите си, за да успокоят срещата. Двадесет минути преди края Гомис можеше да убие всякаква интрига. Тувен много находчиво го изведе с пас между централния защитник и левия бранител на Метц, но от 9-10 метра по диагонала таранът шутира право в Дидилон.

Метц имаше шанс да отмъкне поне точка в самия край. Хироки Сакай беше на косъм да се провали грандиозно в опита си да изчисти остро центриране в собственото вратарско поле. Топката се оплете по комичен начин в краката на защитника, като за негово щастие излезе в корнер точно покрай десния стълб.

По този начин Марсилия застигна днешния си опонент в класирането. Тимът на Франк Паси вече 12-и с 12 точки в актива си, докато Метц е позиция по-високо с точка повече.

В следващия кръг от първенството предстои голямото дерби във Франция между Олимпик и Пари Сен Жермен.