За втори пореден мач от Лига 1 Олимпик Марсилия „хвана последния влак“ и избегна загуба с гол в заключителните минути. В гостуването на Тулуза в 7-ия кръг „финикийците“ оцеляха за 1:1 благодарение както на резервата Миши Батшуай, така и на факта, че съдията изгони двама играчи на домакините. Това обаче се случи след като по-рано Антони Готие бе сторил същото и със защитника Бенжамен Менди.

Първото полувреме не бе от най-интригуващите откъм опасни положения и може би затова в 10-ата минута капитанът на Марсилия Стийв Манданда реши сам да изправи косите на своя тим. Вратарят получи пас от Карим Рекик, но по шокиращ начин не можа да овладее топката във малкото наказателно поле и тя мина между краката му. За негов късмет кълбото не посети мрежата, а излезе в корнер.

Постепенно отборът на Мичел се поокопити и започна да поглежда по-смело към вратата на Тулуза, но не стигна до нещо повече от няколко разбърквания след статични положения.

След паузата „Те Еф Це“ вдигна по-сериозно оборотите и Акпа-Акпро и Уисам Бен Йедер затрудниха максимално Манданда със своите изстрели. Логичното се случи в 67-ата минута, когато защитата на Марсилия реагира панически при центриране на Регатен от пряк свободен удар.Топката беше извадена от наказателното поле, но пак стигна до Регатен, който стреля по диагонала, а Мартин Брайтуайт отклони в мрежата за 1:0.

В 78-ата минута марсилци останаха с 10 души, тъй като Акпа-Акпро се отскубна отдясно по атаката и Менди го задържа за фланелката, като така не му позволи да излезе сам срещу вратаря. Логично последва директен червен картон за футболист, който влезе по-рано като смяна.

Брейтуайт и Регатен изпуснаха две чудесни възможности тотално да довършат опонента си, а това им струва скъпо. В 84-ата минута Франк Мубандже бе декориран с втори жълт картон зарид фаул срещу Нкуду, а три минути по-късно Стийв Яго бе отстранен с директен червен заради брутално влизане отново срещу младия нападател на Олимпик.

Така се стигна до последната 90-а минута, когато Барада с чудесен пас намери Батшуай на около 8-9 метра от вратата и белгиецът стреля безпощадно в десния ъгъл на Гойкоечея.