Отборът на Олимпик Марсилия се наложи с 3:1 при гостуването си на Каен в мача от 21-я кръг на Лига 1. Точни за успеха на Марсилия бяха Миши Бъчуай, Н'Куду и Бона Сар.

За домакините попадението бе дело на Рони Родлен.

Успехът бе записан под номер 7 за Марсилия от началото на сезона, а поражението бе девето за Каен от старта на кампанията.

Срещата започна по интригуващ начин, като още в 8-ата минута играчите на Каен стигнаха до попадение, което обаче не бе зачетено заради спорна засада. Базиле бе изведен и с точен удар прехвърли Стив Манданда, но преди това страничният рефер бе вдигнал своя флаг.

Няколко минути след това Марсилия стигна до попадение. Миши Бъчуай се оказа най-съобразителен, след като при едно разбъркване се обърна, стреля, топката рикошира в десния стълб на Веркутр и се озова в мрежата за 1:0.

В 28-ата минута Миши Бъчуай след хубав пас на Бона Сар от дясно пропусна. Топката мина в страни от десния стълб на вратата.

В 50-ата минута дойде едно опасно центриране към Бъчуай, но Реми Веркутр улови своевременно.

В 53-ата минута Миши Бъчуай стреля от дистанция, но прати топката високо над напречната греда.

В 54-ата минута Роландо изпита рефлекса на Веркутр, но стражът на Каен показа класа и изби с вещина. В ответната атака Манданда трябваше да демонстрира способностите си, като спаси тима си от попадение след удар на Рони Родлен.

В 60-ата минута гостите удвоиха аванса си. Н'Куду се превърна в герой за своя тим. Крилото вкара четвърти гол от началото на сезона, след като получи подаване от Бъчуай и мушна топката покрай плонжа на Веркутр за 2:0

Домакините върнаха едно попадение в 68-ата минута. При центриране от фаул, Манданда излезе неразчетено, а от това се възползва Рони Родлен, който намали на 1:2.

В 78-ата минута Бона Сар бе близо до гол, но удари напречната греда. Малко по-късно усилията на Сар бяха възнаградени. Той засече центриране от дясно и се разписа за крайното 3:1.

В класирането Марсилия заема 7-о място с 29 точки, а Каен е 6-и с 30.