Пари Сен Жермен може да стане шампион още тази неделя.

Огромната разлика на върха във френската Лига 1 вече е толкова внушителна, че е почти сигурно, че ПСЖ ще бъде коронясан през месец март или най-късно в началото на април. 

Това обаче може да се случи и още тази седмица, ако парижани спечелят гостуването си на последния в подреждането Троа, а Монако не успее да победи Реймс в първия мач от 30-я кръг.

И двете срещи ще можете да проследите в каналите на Нова броудкастинг груп.

Монако - Реймс е в петък, от 21.30, в Gong Play и по Diema Sport.

Троа - ПСЖ е в събота, от 15.00, отново в Gong Play и по Diema Sport.

След 29 изиграни кръга, Пари Сен Жермен има 74 точки в актива си, а единственият "близо" до столичани - Монако е с 51.

Така, на теория до края на Лига 1 могат да бъдат спечелени максимум по 27 точки, от оставащите девет кръга. След 30-я кръг, точките максимум вече ще са 24.

Ако Монако загуби, или направи равен срещу Реймс, ще има 51 или 52 точки в актива си, и оптимални още 24 за спечелване до финиша, или може да събере най-много 76.

Оттам вече ако Пари Сен Жермен победи Троа, ще има вече 77, което ще ги направи шампиони още тази седмица.

Дори и това да не се случи, и ПСЖ, и Монако да победят, и да запазят разликата от 23 точки помежду си, само седмица по-късно е голямото дерби помежду им, на 20 март. При победа или дори равенство там, Пари Сен Жермен пак става шампион.

При успех на Монако в дербито, на теория все още ПСЖ няма да е шампион, заради разликата, "стопена" до 20 точки, и оставащи седем кръга. Това обаче ще е до следващата победа на Пари Сен Жермен, независимо вече от седмицата, защото при 20 точки разлика, и шест или по-малко кръга до края, на 2 или на 9 април, столичани ще са и на теория шампиони.