Монако и Олимпик Лион завършиха наравно 1:1 в първия мач от 10-ия кръг на Лига 1. Двубоят на „Луи II” предложи интригуващ футбол с поделено преимущество между двата тима като „монегаските“ поведоха през първото полувреме с гол на Марко Пашалич, но след като останаха с човек по-малко в 66-ата минута, Лион успя да изравни с попадение в 84-ата минута на изненадващия голмайстор Рафаел.

Двубоят започна с натиск на Монако, а в 20-ата минута Александър Лаказет бе на път да вкара като топката му бе избита пред голлинията, а преди това неправилно бе вдигната засада.

Преимуществото на домакините доведе до гол в 39-ата минута. След центриране от корнер на Томас Лемар, вратарят Антони Лопес излезе неразчетено и не успя да уцели топката, а зад гърба му дебнеше Пашалич, който с глава отклони в празната врата за 1:0.

След час игра Матьо Валбуена стреля опасно от фаул, но не успя да намери вратата. Пашалич пък малко след това можеше да вкара и втори гол след опасен удар с глава, но Лопес успя да спаси.

Ключова се оказа 66-ата минута, в която Уолъс влезе грубо в краката на Гезал и в последствие получи директен червен картон.

С човек повече на терена Лион се втурна в предни позиции и успя да стигне до изравнителен гол в 84-ата минута чрез Рафаел. Върната в наказателното поле топка попадна в краката на бразилеца, който реагира бързо и с точен изстрел реализира за 1:1.

До края на двубоя гостите опитаха да стигнат до трите точки, а най-близо до това бе Кристоф Жале, чийто удар с глава бе спасен от Субашич.

В класирането Лион е на пето място с 16 точки, а Монако заема 10-а позиция с 14.