Олимпик Лион победи Сент Етиен с 2:0 в едно от големите дербита на френския футбол. Двубоят в Лион бе част от 8-ия кръг в Лига 1 и предложи много атрактивна и офанзивна игра от двата отбора.

Домакините обаче демонстрираха по-добра ефективност и в крайна сметка заслужено стигнаха до ценните три точки.

Лион можеше да открие още в 3-ата минута, когато Набил Фекир бе изведен в добра позиция, но ударът му бе избит от вратаря на гостите.

Малко по-късно удар на Венсан Пежо от състава на Сент Етиен срещна тялото на съотборника му Роберт Берич, което му попречи да отбележи гол.

Лион все пак бе отборът, който стигна до откриване на резултата. В 41-ата минута Фекир напредна отлично по дясното крило и успя да центрира към наказателното поле, където Сержи Дардер успя с глава да засече и да реализира за 1:0.

Гостите започнаха добре второто полувреме и още в 49-ата минута бяха изключително близо до изравняването. Кевин Моне-Паке стреля майсторски отляво на вратата, но уцели далечната греда.

В следващата атака пък Венсан Пажо излезе очи в очи с Антони Лопес, но вратарят успя с левия крак да избие топката.

В последните 20 минути Лион пое отново контрола над случващот осе и на няколко пъти пропусна да реши всичко в мача. Стефан Руфие отчая Корентен Толисо, спасявайки два негови удара от няколко метра. Руфие отрази и мощен шут на Фекир.

В крайна сметка закономерното се случи и в 88-ата минута Лион стигна до втори гол след перфектен изстрел на Рашид Гезал, който по перфектен начин намери вътрешната страна на дясната греда и този път не остави шансове на Руфие.

В класирането Лион се изкачи на пето място с 13 точки, а Сент Етиен е на 9-а позиция с 12.