Голямото дерби на 5-ия кръг в Лига 1 между Олимпик Марсилия и Олимпик Лион предложи немалко емоции на феновете, но завърши без победител. На „Стад Велодром“ двата тима си поделиха по точка след нулево реми, при което съдиите не признаха гол за Лион, а пък Марсилия изпусна страхотен шанс в заключителните минути

Първата опасна ситуация в мача дойде още в 6-ата минута. Тогава Мачей Рибус центрира опасно от фланга, а Дориа и Максуел Корне се сбориха топката във вратарското поле. В крайна сметка вратарят Йоан Пеле се хвъри смело и улови.

В 34-ата минута Лион смяташе, че е открил резултата, ала съдиите не мислеха по същия начин. Серхи Дардер отправи изстрел, който Пеле отрази, а испанецът впоследствие заблуди стража при добавката. Попадението беше отменено, тъй като реферите прецениха, че Корне пречи на видимостта на стража.

След паузата Лион не можа да развие хубава атака, която почти сигурно щеше да завърши с гол. В 53-ата Дардер проби много хубаво в пеналта и само навременният шпагат на Дориа предотврати опасността. Седем минути по-късно едно центриране на Жордан Фери попадна в краката на Рибус, а левият бек нанесе много красиво воле с външен фалц, което прелетя встрани от целта.

В 63-ата минута Толисо имаше чудесен шанс да се разпише след центриране от корнер, което връхлетя от втора позиция, ала и той срещна безгрешния Пеле.

Едва в заключителната четвърт от мача Марсилия започна да атакува по-добре. В 66-ата минута Флориан Тувен се справи с Рафаел отляво по атаката и центрира топката за Бафетимби Гомис. От трудна позиция таранът не се уплаши да стреля, ала изстрелът му бе неточен, макар и не с много.

Буквално в последната минута бившият играч на Олимпик Лион Клинтън Нджие можеше да попари „хлапетата“. Мапу Янга-Мбива изпусна камерунеца да излезе сам срещу вратаря Антони Лопеш, който обаче направ и невъзможното, за да отрази шута на Нджие.

Така Лион записа трети пореден мач без успех и остава 9-и със 7 точки. Марсилия от своя страна с второто си реми леко се отдалечи от дъното, като с 5 пункта заема 15-а позиция. „Финикийците“ обаче остават само на точка над опасната зона.