Лил се завърна на своя стадион със загуба 0:1 от Нант в отложен мач от френското първенство.

Двубоят бе отложен заради провеждането на Евробаскет 2015 на стадион „Пиер Мороа“, където Лил се завърна след едномесечно отсъствие.

Още в 5-ата минута, при първата контра на гостите от Нант, се стигна до гол във вратата на домакините – 0:1. Ситуацията бе малко спорна за засада, но повторенията показаха, че по-скоро Жюл Илоки, който направи добавка за попадението, бе в редовна позиция.

В 30-ата минута Лил пропусна изгодно центриране на Джибрил Сидибе, когато трима негови съотборници не успяха да засекат топката.

В 41-ата минута напречната греда спаси домакините от второ попадение. Илоки сложи топката върху главата на Алехандро Бедоя, а от гредата тя излезе в аут.

Лил опита да се върне в мача през второто полувреме и имаше няколко изгодни ситуации за изравняване.

В 78-ата минута Софиан Буфал стреля опасно, вратарят спаси, а Сибели стреля малко над вратата на „канарчетата“.

Нант обаче имаше своя мачбол в 82-ата минута, но Йоан Одел го пропусна. И без да стигне до гола на сигурността, Нант спечели мача, а и съдията помогна на гостите в добавеното време, когато можеше да отсъди дузпа за Лил.

След като двата отбора се изравниха с останалите и също имат по осем изиграни мача, Нант има 10 точки и е на 14-о място, а Лил е едва 16-и със само 7 спечелени точки.