Отборът на Пари Сен Жермен се завърна на победния ход в Лига 1, записвайки успех с 2:0 над Бордо в мач от 8-ия кръг на шампионата. И двата гола за парижани бяха дело на Единсон Кавани, който оформи головата си сметка на десет попадения в осем мача във всички състезания.

През седмицата уругваецът вкара две попадения и във вратата на българския шампион Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига.

В миналия кръг възпитаниците на треньора Унай Емери изненадващо загубиха с 0:2 от Тулуза, но днес нямаха проблеми срещу „жирондинците“. Кавани бе точен в 3-ата и 30-ата минути на срещата, а през втората част пропусна отлични възможности да оформи своя хеттрик.

С победата си днес ПСЖ се изкачи на второ място във временното класиране, на точка от лидера Ница, който е и с мач по-малко.

Старши треньорът на парижаниУнай Емери пусна в игра следния състав: Алфонс Ареола, Тиаго Силва, Маркиньос, Левин Курзава, Марко Верати (73-Адриан Рабио), Тиаго Мота, Блес Матюиди, Лукас Моура (79-Хатем Бен Арфа), Анхел Ди Мария (88-Нанитамо Иконе) и Единсон Кавани.