Отборът на Каен излезе на второ място във временното класиране във френската Лига 1 след победа с 4:1 като гост на Бордо. В мач от 15-я кръг Каен се справи със съпротивата на домакините, за да удължи позитивната си серия във Франция на три мача без поражение. Тимът на Каен вече е 28 точки, на две от третия Анже. Лидер е Пари Сен Жермен с 41 точки.

Отборът на Бордо пък остана на 14-ото място с 18 точки в актива си.

Сиам Бен Юсеф даде преднина за гостите от Каен още в 6-ата минута след акция, в която бяха замесени Венсан Беса и Рони Роделин. Бен Юсен се оказа на точното място и реализира за 1:0.

Гостите създадоха още опасности пред вратата на Бордо в 15-ата и 23-ата минута, но не успяха да преодолеят вратаря на домакините Седрик Карасо.

Към края на първото полувреме футболистите на Бордо успяха да вкарат топката в мрежата на съперника, но попадението в 37-ата минута не бе зачетено заради засада. Така след 45 минута гостите логично водеха с 1:0.

Тимът на Каен удвои преднината си в 57-ата минута с гол на Дамиен да Силва, а само четири минути по-късно, в 61-ата стражът на домакините Карасо имаше нещастието да си отбележи автогол и Каен дръпна с 3:0. Петнайсетина минути по-късно гостите направиха аванса си 4 гола, след като в 77-ата минута Анди Делор реализира след подаване от Роделин.

Бордо остана с 10 човека в 81-ата минута след втория жълт картон и съответно червен на Андре Биого Поко, но домакините все пак успяха да реализират почетно попадение в 90-ата минута. Енцо Кривели намали на 1:4, отбелязвайки след подаване от Никола Морис-Беле.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS