Отборът на Олимпик Лион се наложи с гръмкото 5:1 при домакинството си на Гингам от 29-я кръг на Лига 1. Точни за успеха на „хлапетата“ бяха Рашид Гезал, Александър Лаказет, който бе точен на два пъти, Макс Корне и Леметре, който си отбеляза автогол. За гостите попадението бе дело на Ердинч.

Олимпик Лион излезе напред в резултата след 3 минути игра. Рашид Гезал след хубава двойна комбинация с Лаказет, напредна от дясно, навлезе заплашително в наказателното поле, стреля, но нацели левия стълб на вратата на Гингам. След като топката се отби, Рашид Гезал я засече за 1:0.

В 13-ата минута резултатът бе изравнен. Санкаре опита диагонален пас към Ердинч, който бе оставен непокрит в наказателното поле и засече за 1:1.

Малко след попадението Лаказет и Макис се сдърпаха, но след намесата на съдията, страстите бяха успокоени.

В 18-ата минута Алекс Лаказет върна аванса на „хлапетата“. Той преодоля няколко бранители и се разписа за 2:1.

Макс Корне стреля, но над напречната греда в 27-ата минута, а в 35-ата минута Лион отбеляза и трети гол. Макс Корне се откъсна сам срещу вратаря, шутира, топката се удари първо в десния стълб, след това се разходи по голлинията и се удари в левия стълб, след което влезе във вратата. При попадението обаче имаше засада, която не бе маркира от страничния рефер.

В началото на втората част Алекс Лаказет опита късмета си, но ударът му мина в страни от вратата.

А Лион пропиля чудесна възможност в 59-ата минута. Алекс Лаказет можеше да се разпише, но стражът на Гингам изби. След това и Рашид Гезал имаше шанс, но и неговият удар бе пресечен. При това меле имаше и игра с ръка на бранител на гостите в наказателното поле, но реферът даде знак играта да продължи.

В 61-ата минута падна и четвърти гол в полза домакините. След изпълнение фаул, топката бе пратена към далечната греда, а Лаказет засече за 4:1.

Драмата на Гингам стана пълна в 86-ата минута, когато Леметре си отбеляза автогол и така оформи крайното 5:1.

В класирането на Лион е 3-о място с 45 точки, а Гингам е 17-и с 32. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS