Двубоят между Галезек Аячо и Гингам от турнира за Купата на Лигата във Франция окончателно бе прекратен. Съдията Беноа Мило прекъсна срещата при 2:2 в 53-ата минута заради усилващия се порой над „Стад Анже Казанова“, който прерасна в буря с гръмотевици и светкавици.

Тепърва ще се преценява дали срещата от 1/16-финалите ще бъде доигравана или пък преиграна от начало, макар второтот със сигурност да не е по вкуса на Газалек, който минути преди спирането на играта бе получил числен превес на терена.

В минутите, в които се игра футбол, зрелището беше на ниво. Газелек бе тимът, който беше по-напорист в атака и опита ранно да вземе превес. В 21-та минута Жак Зуа с хубав пас вляво намери Дамян Джокович сам срещу вратаря Самаса, но последният навреме съкрати дистанцията и хвана шута на сърбина.

Седем минути по-късно домакините имаха основателни претенции към съдията за директен червен картон за Жереми Сорбон. Бранителят спъна отзад откъсващия се сам срещу вратаря Зуа, а останаха впечатления, че е последен в отбрана. Сорбон обаче получи само жълт картон.

Газалек Аячо поведе в 34-ата минута след голяма грешка в отбраната на гостите. Кадер Манган с глава се пребори за висока топка в центъра на терена и я насочи към наказателното поле. Там трима бранители на Гингам само изгледах как Зуа овладява и стреля покрай Самаса в долния ляв ъгъл – 1:0.

Гостите с голяма доза късмет изравниха резултата в 41-ата минута. Те получиха фаул в половината на Газелек, който бе на десетина метра от централния кръг. Затова играчите на домакините решиха, че не бива строят стена, а това не спря Янис Салибур да шутира директно към вратата. Ударът му беше доста отсечен, но и вратарят Года имаше своята вина за попадението – 1:1.

В края на първата част съдията Мило подмина ситуация, в която можеше да покаже жълт картон за Маркус Коко, който изрита Родерик Филипи почти в окото. Защитникът получи сериозна аркада, а крилото на Гингам се отърва без официално предупреждение.

Втората част стартира мълниеносно, като само в рамките на 120 секунди двата тима си размениха по един гол. В 47-ата минута Александър Кьоф реализира за 2:1, след като направи успешна добавка, дошла след шут в гредата на Зуа. Почти веднага обаче Гингам изравни, след като Жулиен Беге бе изведен с огромно пространство отдясно, напредна към наказателното поле и преодоля вратаря с шут до близката греда.

В 52-ата минута Коко получи червен картон, след като загуби топката от Мартинес и се опита да я върне. Шпагатът му обаче бе изключително груб и Мило не се поколеба да го изгони, а скоро след това бурята се усили и мачът бе прекъснат.